Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες).

Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών.
  • Διαλέγουμε τις ελιές,  τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές τη μέρα.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε το λεμόνι και τις καλύπτουμε με την άλμη (1 ποτήρι αλάτι και 8 ποτήρια νερό).
  • Προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
  • Σερβίρονται με ελαόλαδο, θυμάρι ή ρίγανη.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου