Ελιές Καλαμών μαύρες σχιστές
- Διαλέγουμε ελιές όταν αρχίσουν να ωριμάζουν.
- Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού με λεπίδα.
- Τις ξεπικρίζουμε αφού τις τοποθετήσουμε σε αραιή άλμη αναλογίας 1/4 του ποτηριού αλάτι σε 12 ποτήρια νερό.
- Αλλάζουμε την άλμη περίπου 4 φορές την ημέρα για 6-8 μέρες.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τις ελιές σε ασβεστόνερο (12 ποτ. νερό και 2 κ. σ. ασβέστη), για δύο ώρες.
- Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις τοποθετούμε στο ξίδι για 1-2 μέρες, ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
- Αφαιρούμε το ξίδι και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο ή άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 13 ποτήρια νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου