Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Πάστα ελιάς με ρίγανη

Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών.

Υλικά

½ κιλό ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
6-7 κουταλιές ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
  • Χτυπούμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν πολτός.
  • Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα δοχείο και τον τοποθετούμε στο ψυγείο. Τον χρησιμοποιούμε μετά από 2-3 ώρες για να αποκτήσει καλύτερο άρωμα και γεύση.
  • Απλώνουμε το μίγμα σε ψωμί ή παξιμάδι. Από πάνω, αν θέλουμε, προσθέτουμε μια λεπτή φέτα ντομάτας.
Δημοαιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου