Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες σχιστές (σε άλμη και ξίδι)
 
  • Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα.  
  • Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία με λεπίδα, κατά μήκος του καρπού, χωρίς να αγγίζουμε το κουκούτσι. 
  • Τις ξεπικρίζουμε για 5-6 μέρες, αλλάζοντας το νερό δυο φορές την ημέρα, προσθέτοντας κάθε φορά και λεμόνι. 
  • Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στα δοχεία. 
  • Ετοιμάζουμε την άλμη (1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό). 
  • Γεμίζουμε τα δοχεία με ½ άλμη και ½ άσπρο ξίδι. 
  • Στην επιφάνεια της άλμης προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο. 
  • Άλλη επιλογή είναι η διατήρησή τους σε 1/3 άλμη, 1/3 ξίδι και 1/3 ελαιόλαδο.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου