Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες παραγεμιστές
  • Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα κατά προτίμηση μαντζανίλο. 
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο. 
  • Τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν για 4 μέρες, αλλάζοντας το νερό 2 φορές την ημέρα.
  • Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στα δοχεία. Προσθέτουμε το λεμόνι και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 10 ποτήρια νερό. Τις αφήνουμε για 20 μέρες.
  • Αφαιρούμε τις ελιές από την άλμη, τις στραγγίζουμε και τις παραγεμίζουμε με κόκκινο πιπέρι ή καρότο ή μαύρη ελιά ή κουτρούβι ή αμύγδαλο.
  • Τοποθετούμε τις ελιές στα βάζα και τις καλύπτουμε κατά το ½ με ξίδι άσπρο και ½ με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 14 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
  • Κλείνουμε τα βάζα με τα καπάκια τους και οι ελιές μας είναι έτοιμες για κατανάλωση σε 2-3 μέρες. 
  • Σερβίρονται με ελαιόλαδο.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου