Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Πράσινες ελιές
Ελιές τσακιστές
● Διαλέγουμε τις ελιές που μπορεί να είναι κυπριακές, μαντζανίλο ή
πικουάλ.
● Τις τσακίζουμε ελαφρά ώστε να σπάσει μόνο η σάρκα τους και όχι
το κουκούτσι. Τις πλένουμε πολύ καλά (2-3 φορές) και για να μη
μαλακώσουν, τις ξεπικρίζουμε για 10-12 ώρες ή δεν κάνουμε καθό-
λου ξεπίκρισμα.
● Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον
χυμό του λεμονιού και τις καλύπτουμε με την άλμη σε αναλογία
1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό. Στο τέλος προσθέτουμε και 1 εκ.
ελαιόλαδο.
● Καλύπτουμε τα δοχεία με ύφασμα ή νάιλον, αφού τρυπήσουμε σε
5-6 σημεία, και τα αφήνουμε για 40 μέρες μέχρι να τελειώσει η
ζύμωση.
● Αφαιρούμε το κάλυμμα, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα
φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου